Op 2 december speelde volleybalclub Lindemans-Aalst tegen Knack Volley Roeselare in sportcomplex Schotte te Aalst.

Deze topmatch werd spijtig genoeg gespeeld zonder publiek, mààr niet zonder Ilse Uyttersprot zaliger. Ilse, steeds aanwezig bij elke thuismatch in sportcomplex Schotte, was een zéér getrouwe en enthousiaste supportster. In de tribune van het sportcentrum Schotte is blijvend een ”oranje” zitje voor Ilse vrijgehouden, zo kan ze er voor altijd bij zijn. Hoewel het zitje steeds vrij zal blijven, kan het gereserveerd worden voor het goede doel tijdens een evenement.

Vrouw en Maatschapij – CD&V Politica – Aalst beet de spits af en reserveerde de stoel, opgedragen aan wijlen onze Aalsterse schepen van Sport, Ilse Uyttersprot. Door dit “oranje” zitje te reserveren, steunt V&M – Aalst financieel de “vzw ZIJN – Beweging tegen geweld”. De familie van schepen Ilse Uyttersprot koos er voor om de opbrengst van het zitje te doneren aan vzw “Zijn - beweging tegen geweld”. Deze vzw brengt de samenleving in beweging tégen familiaal & sexueel geweld, alsook tegen partnergeweld en dit om de spiraal van geweld te doorbreken. Alle informatie over de vzw kan je vinden op hun website www.vzwzijn.be

 Wil jij ook deze vzw Zijn steunen én de strijd tegen geweld aangaan? Reserveer dan het stoeltje van Ilse door een reservatiemail te sturen naar info@aalstsport.be of surf naar https://www.aalst.be/aalst-sport/herinneringszitje-ilse-uyttersprot-in-schotte. Met dit gebaar help je ook de herinnering aan Ilse levendig houden!

 Ria Van Landuyt

 Voorzitter Vrouw en Maatschapij – CD&V Politica – Aalst