Buurtpark Ten Rozen, gelegen in de wijk aan de Botermelkstraat, is uitgegroeid tot een plek waar ontmoeting, genieten van rust en speels ontdekken centraal staan. Samen met minister Joke Schauvliege, gouverneur Jan Briers en gedeputeerde Jozef Dauwe zal schepen De Koninck het Rozekensbos zondag 29 april feestelijk openen.

Met middelen uit het Bossencompensatiefonds kocht de Stad Aalst in 2012 het parkgebied dat tussen de Botermelkstraat, de Oude Abdijstraat en de Rozendreef ligt. Samen met het Regionaal Landschap Schelde-Durme heeft de stad de vijf hectare wei- en akkerland omgevormd tot een speels en natuurlijk buurtpark. In 2012 en 2017 werden delen van het park reeds bebost onder de vorm van een geboortebos.

Schepen Iwein De Koninck (CD&V): “Als schepen van Jeugd, Gezin en Milieu & Natuur, ben ik opgetogen dat deze drie bevoegdheden in dit prachtig project gerealiseerd worden. Het buurtpark is er echt voor en door de buurt. Zondag 29 april volgt de kers op de taart met de feestelijke onthulling van de nieuwe naam die door de buurt zelf gekozen is. Eind november vorig jaar hebben we een wedstrijd georganiseerd om een nieuwe naam te bedenken voor het speelbos. Uit 10 inzendingen werd de naam Rozekensbos weerhouden.”

Bij de inrichting van het speelbos was er bijzondere aandacht voor de toegankelijkheid en beleefbaarheid voor kinderen en mensen met een beperking. Voornamelijk waterbeleving staat centraal met de natuurlijke poel die meteen ook de grootste, aangelegde natuurlijke waterpartij is op het grondgebied van Aalst. Daarnaast is het tachtig meter lange vlonderpad ideaal voor rolstoelgebruikers, ouders met jonge kinderen en minder mobiele mensen.

Iwein De Koninck (Leefmilieu): “Het Rozekensbos is na het Heuvelpark en het speelbos in de Gerstjens een derde soortgelijk concept dat we in deze bestuursperiode inhuldigen. Het is een mooi stuk speelnatuur waar iedereen zijn plezier uithaalt. Op basis van onze studie Kindvriendelijke Ruimte willen we dat alle kinderen in Aalst op een fietsafstand van maximum 1 km toegang hebben tot groene speelruimte.”