Het provinciaal bestuur van CD&V Oost-Vlaanderen heeft deze avond de eerste plaatsen voor de komende verkiezingen goedgekeurd.


Dat Joke Schauvliege de Vlaamse lijst zou trekken en Pieter De Crem de federale was al bekend. Nu werden ook een deel van de volgende namen op de lijst bekend gemaakt en de eerste opvolgersplaatsen.


Op de Vlaamse lijst komt Jos De Meyer op twee, Cindy Fransen op drie, gevolgd door Robrecht Bothuyne, Valerie Taeldeman en Iwein De Koninck. Op plaats 27 staat de Marc Van De Vijver, burgemeester van Beveren. De eerste opvolgers zijn Jenne De Potter en Leentje Grillaert.


Op de federale lijst volgt na Pieter De Crem Leen Dierick, Stefaan Vercamer, Veli Yuksel en Lieve Van Dale. De Aalsters ex-burgemeester Ilse Uyttersprot bekleedt de twintigste plaats. Eerste opvolgers op de federale lijst zijn Sarah Claerhout en Vincent Van Peteghem. "Er werd gekozen voor het opstellen van de klassieke bekenden en deze te laten aanvullen met nieuw bloed", zegt provinciaal CD&V-voorzitter Marc Roman.


"Het is een erkenning van het werk door de mensen die nu op Vlaams en federaal niveau actief zijn en tegelijk is er, met de aanvulling van nieuwe gezichten, een verzekerde toekomst", aldus Roman. "Het is een mooi evenwicht geworden voor alle regio's, met aandacht voor alle profielen en in de juiste man-vrouw-verhouding. Uiteraard moet deze lijst nu nog aangevuld worden met vele mede-kandidaten die van deze goede modellijst, een sterke en krachtige volledige provinciale lijst zullen maken.”